matchlab partnercases

Case: WIJIJ

"Meer aanmeldingen genereren om individuen te begeleiden in hun carriereswitch."

Dit wil ik ook
hero-image
image

Wat doet WIJIJ?

WIJIJ is een platform met de missie om mensen die dreigen hun baan te verliezen, in een voortijdig stadium te begeleiden en te helpen. WIJIJ geeft hen inzicht en het vertrouwen dat er ook andere mogelijkheden voor ze zijn op het gebied van werk.

Op het WIJIJ platform kunnen mensen zich gratis aanmelden. Daar kunnen zij assessments en tests doen om een beter beeld te krijgen van wie zij zijn als persoon en wat hun skills zijn, en welke mogelijkheden er op basis daarvan zijn in de huidige arbeidsmarkt.

Daarmee bouwen ze een digitaal cv op, waar aangesloten werkgevers uit hun regio vervolgens op reageren. Andersom dan bij een traditioneel sollicitatieproces, dus!

image

Vraagstuk WIJIJ

WIJIJ wilde graag meer mensen helpen via hun gedachtegoed en platform. Maar wist niet de juiste aanpak om dit online succesvol uit te voeren. Ze vroegen ons om hen hiermee te helpen.

Bekijk direct de resultaten
image

Digital Talent Acquisition

In de arbeidsmarktregio’s waarin WIJIJ actief is, draaien wij diverse advertentiecampagnes voor verschillende doelgroepen met wisselende content.

De doelgroepen doorlopen in deze campagnes verschillende fasen. In de Awarenessfase wordt de naamsbekendheid van WIJIJ gemanifesteerd, In de Considerationfase leert de doelgroep wat WIJIJ in de praktijk doet middels use cases. Tot slot wordt de doelgroep actief opgeroepen zich aan te melden voor het WIJIJ platform in de Decisionfase.

image

Resultaten

Matchlab levert sinds begin 2022 constant 95% van al het websitebezoek. WIJIJ is hiermee van gemiddeld 500 bezoekers per maand naar gemiddeld 15.000 gegaan!

Voorheen waren er gemiddeld 17 nieuwe gebruikers (aanmeldingen voor het WIJIJ platform) per maand. Nu zit WIJIJ op gemiddeld 48 aanmeldingen per maand.

Impact diensten

Situatie WIJIJ voor- en na start diensten

Website bezoekers

Afkomstig uit Recruitmentmarketing

Bezoekers

van 500 naar 15.000 per maand

Aanmeldingen

Van gemiddeld 17 naar 48 per maand

Quote WIJIJ

Partnership WIJIJ x matchlab

quote-image

“Een goed gevoel hebben met de partijen waar we mee samenwerken, vinden wij belangrijk. Partners die meedenken, meedoen en eerlijk zeggen wat wel en niet kan. Dat goede gevoel hebben wij bij Matchlab. Het zijn ambitieuze doeners, en daar houden wij van!”

Marjan Lancee

Directeur WIJIJ

quote-image
Marjan Lancee

Directeur WIJIJ

image

Meer weten?

Meer weten over het vraagstuk, de ingezette diensten, of de resultaten van deze case? René kan je er alles over vertellen!

Get in touch