image

Hoe het allemaal begon...

Hoe het allemaal begon...

Na jarenlange werkervaring in de HR- en Recruitmentbranche, groeide de frustratie tot een hoogtepunt. De technologische innovaties vliegen je om de oren in iedere industrie, behalve in de recruitment. Daar gebeurt bijna alles nog op dezelfde manier als tientallen jaren geleden. Ja, de fysieke uithangborden met geprinte vacatures hebben plaats gemaakt voor hun digitale versies. Maar in de grondslag is er weinig veranderd. Hoe kan dat?!

De manier waarop kandidaten en werkgevers elkaar tegenwoordig vinden blijft dezelfde zwarte doos, vaak met verspilling van veel tijd en geld. Het is hoog tijd om daar verandering in te brengen, want met een goede match tussen werkgever en werknemer wint iedereen! Met dat doel voor ogen is matchlab in 2019 opgericht.

image

Verbinding maken in een digitale wereld

Verbinding maken in een digitale wereld

Je vacatures online zetten, posten op jobboards en communicatie met kandidaten via e-mail laten verlopen is één manier van digitaliseren. Maar de digitale wereld biedt veel meer mogelijkheden! Modern recruitment vraagt om een andere strategie en aanpak.

〝Matchlab combineert kennis van tech en tools met gevoel voor prikkels en psychologie. Want ook in streams en feeds werk échte aandacht het beste. We schieten niet met hagel, maar liever in de roos.〞

image

Innovatieve marketing & technologie

Innovatieve marketing & technologie

Recruitment en marketing zijn op zichzelf staande niks nieuws. Als succesvolle organisatie heb je beide nodig, alleen het combineren van de twee is vaak geen standard practice. Waar vind je online je ideale kandidaten? En hoe richt je je candidate journey zo in dat zij ook solliciteren?

Wij hebben onze services gebouwd met het oog op het gehele recruitment proces, van eerste indruk tot en met het hele sollicitatieproces.

〝We helpen je stap voor stap, of met één slimme ingreep. Met onze kennis en tools, geïntegreerd in jouw bedrijfsvoering. Zodat jij zélf de beste mensen kunt aantrekken, op eigenkracht. Dat noemen wij: aantrekkingskracht, powered by matchlab.〞

image

Wat heeft jouw team nodig?

Wat heeft jouw team nodig?

〝Een oplossing komt soms uit onverwachte hoek. Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe breder onze blik. Binnen je organisatie kijken we verder dan lege plekken en open vacatures. Competenties en karakter maken de match.〞

Als de behoeftes duidelijk zijn, gaan we aan de slag met jouw aantrekkingskracht. Want wat maakt jou als organisatie aantrekkelijk? Wat is jouw kracht? Het begint met een verhaal dat pakt én past. Samen werken we aan je waardepropositie en je candidate journey. Altijd eerlijk over wie je bent en wat je biedt. Want wij geloven dat oprechtheid écht overtuigt.

image

Oprichting

Oprichting

In juli 2019 is matchlab opgericht. Het doel: bedrijven zelf in staat stellen de juiste mensen te vinden en binden. We startten de eerste Talent Acquisitie Campagnes en adviseerden klanten over hun strategische planvorming en recruitmentcoördinatie. Met veel van onze eerste klanten werken we vandaag nog steeds samen!

Onze idealen

Drijfveren die de matchlab motor laten lopen

image

Innovatief

Innovatief

Wij laten ons leiden door onze visie van het ideale recruitment proces. We streven ernaar om ieder recruitment proces elke dag beter te maken door inzet van slimme tech en tools.

image

Menselijk

Menselijk

Bij matchlab staat de mens centraal. Zowel organisaties als kandidaten hebben karakter, gevoel en wensen. Onze feeling voor prikkels en psychologie is minstens zo belangrijk als de technologie die we gebruiken.

image

Transparant

Transparant

Wij geloven dat alléén oprecht zijn écht overtuigd. Transparantie is daarin voor ons allerbelangrijkste. Dat geldt voor onze communicatie, afspraken, activiteiten én voor al onze interne en externe samenwerkingen.

image

Interesse om elkaar beter te leren kennen?

Interesse om elkaar beter te leren kennen?

Kan je je vinden in onze filosofie en denk jij dat jouw organisatie een flinke verbeterslag kan gebruiken op recruitmentgebied? Dan denken wij graag met je mee. Geheel vrijblijvend gaan we het gesprek met je aan en komen we er samen achter wat de pijnpunten en mogelijkheden zijn binnen jouw processen.

In deze krappe arbeidsmarkt is een onderscheidend werkgeversmerk en een efficiënt, strategisch recruitmentproces essentieel. Matchlab helpt je!

image

Werken bij Matchlab

Werken bij Matchlab

Samen creëren, groeien en plezier hebben. Dat is werken bij matchlab. Ons team bestaat uit Digital Marketeers, Content Specialisten, Customer Succes Managers, Marketing-Coördinators, UX/UI Designers, Developers en Digital Consultants. Bij matchlab vinden we kwaliteit en eigenaarschap nemen over je werk erg belangrijk. Daar zijn we ook trots op! Ons team is hecht, hard werkend, eerlijk en houdt ook van gezelligheid. We hebben grote ambities om samen te groeien en zoeken dit ook in onze toekomstige collega’s.

Wil jij jouw talent inzetten om werkgeversmerken écht tot bloei te laten komen? Wil jij je verder ontwikkelen als expert in jouw vakgebied en verover je samen met ons de wereld van (Digital) Talent Acquisition? Dan maken we graag snel kennis met je!