matchlab partnercases

Case: Payconiq

"Volledige ondersteuning bij het vinden en aannemen van internationaal top IT-talent."

Dit wil ik ook
hero-image

Wat doet Payconiq?

Payconiq is een van origine Nederlands Fintech bedrijf met grote doelen en impact. Het is een omni-channel betalingsplatform die online retailmerchants aan lokale banken koppelt zodat klanten gemakkelijk via hun bank online aankopen kunnen doen. Hiervoor werkt Payconiq bijvoorbeeld samen met iDEAL in Nederland en Bancontact in België.

image

Vraagstuk Payconiq

Payconiq is op zoek naar internationale IT-talenten om samen met hen te groeien om zo de marktleider te worden op het gebied van slimme betaaloplossingen. Voor Payconiq is het niet belangrijk waar hun nieuwe medewerkers vandaan komen. Belangrijker is het dat iemand goed is in z’n werk, uitdagingen niet uit de weg gaat en samen verder wil groeien. Dit vereist dus een originele aanpak.

Payconiq vroeg matchlab om een integrale oplossing, waarbij ze volledig ondersteund worden bij het vinden en aannemen van internationale top IT-talenten.

Bekijk direct de resultaten
image

Strategische recruitmentplanning

Payconiq had een duidelijke roadmap opgesteld waarin de ontwikkeling, deliverables en behoeftes helder waren voor de productie. Samen met de hiringmanagers hebben we deze bekeken en een Recruitmentplanning gemaakt. Daarin zijn de gemiddelde time-to-hire’s in acht genomen en werd rekening gehouden met eventuele IND processen voor kandidaten buiten Europa.

image

Recruitmentmarketing Campagnes

Voor diverse vacante functies hebben we doelgroepen gemaakt en content aansluitend op Payconiqs eigen marketingthema’s. Sinds het tweede kwartaal van 2021 draaien we continu meerdere Digital Talent Acquisition advertentiecampagnes op diverse kanalen. Hiermee informeren en enthousiasmeren we de doelgroepen over Payconiq en de functie(s). Zo vullen we de recruitmentfunnel met kandidaten uit heel Europa.

image

Nieuwe Werkenbij-website

Om de (talent)doelgroepen van Payconiq een betere User Experience te bieden, hebben we een geheel nieuwe WerkenBij-website voor ontworpen, gebouwd en gelanceerd. Deze is ingericht naar de optimale Candidate Journey, geheel passend in de huisstijl van Payconiq.

Bekijk de website
image

Operationeel Recruitment (partner)

Onze partner Codefield is aangesloten om de integrale oplossing voor Payconiq verder te realiseren. Zij sourcen en interviewen gericht kandidaten met specifieke skills voor de vacatures. Als de interesse wederzijds is, handelen zij ook nog voor het hiring-proces af om Payconiq ook hierin te ontzorgen.

Impact diensten

Situatie Payconiq voor- en na start diensten

Websitebezoekers

van gem. 12.250 naar 40.000 p/m

Sollicitanten

van gem. 200 naar 1000 p/m

Hires

van gem. 2 hires naar gem. 7 p/m
quote-image
Alexandre Ravaillé

Marketing & Communication Lead Payconiq

"The partnership with matchlab has not only strengthened our brand, but it has also led us to become more self-sufficient in our recruitment and hiring efforts."

quote-image
Alexandre Ravaillé

Marketing & Communication Lead Payconiq

image

Meer weten?

Meer weten over het vraagstuk, de ingezette diensten, of de resultaten van deze case? René kan je er alles over vertellen!

Get in touch