Hoe werken wij?

Werkwijze

In deze tijd wordt steeds meer van recruitment specialisten gevraagd. Het vinden van de juiste kandidaten is al een uitdaging op zich, daarbij is de nieuwe generatie werknemers veeleisend; een inhoudelijk interessante baan is niet langer voldoende. Het werk moet vooral ook betekenisvol zijn en aansluiten bij hun persoonlijke doelen.

Hiermee is het als organisatie nog belangrijker geworden om jezelf te onderscheiden. Niet zo gek dat de resultaten op traditionele recruitment platformen als job boards en zoekmachines teruglopen, waar vacatures op een homogene manier worden vergeleken door actief werkzoekende kandidaten. De belangrijkste vraag is dan ook: hoe bereik je geschikte kandidaten, ongeacht of zij actief werkzoekend zijn of niet?

De journey naar meer kandidaten

Onderstaande stappen zijn bewezen effectief in het bereiken en interesseren van meer en betere kandidaten. Dit betekend overigens niet dat je alles in één keer moet toepassen, wil je meer weten of gewoon even sparren? Neem gerust contact op, wij helpen je graag!

Definiëren

Ontwikkel een heldere employer branding strategie en een duidelijk beeld van jouw ideale kandidaat in de vorm van een candidate persona.

Bereiken

Optimaliseer de candidate experience voor een maximaal aantal sollicitanten. Laat zien dat jouw organisatie de ideale match is.

Verbinden

Optimaliseer de candidate experience voor een maximaal aantal sollicitanten. Laat zien dat jouw organisatie de ideale match is.

Iets voor uw bedrijf?

Nieuwsgierig geworden wat een innovatieve recruitment aanpak voor uw organisatie kan betekenen? Contact is zo gelegd:

contact@match-lab.nl
0343 7567 44
Adres:
Europalaan 400,
3526 KS Utrecht