Dat de coronacrisis genadeloze gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, is wel bekend. Veel bedrijven verkeren in financieel dramatische tijden en hebben moeite met de eindjes aan elkaar te knopen. Er wordt veel veerkracht, wendbaarheid en inzet verwacht van bedrijven en daarmee ook van medewerkers. Alle veranderingen en onzekerheden zorgen ervoor dat mensen anders naar hun werk gaan kijken.

 

Veranderingen op werk

Zo kan het erg lastig zijn voor medewerkers om mee te bewegen met de veranderingen en onzekerheid die de coronacrisis brengt. Sommige banen zijn inhoudelijk drastisch veranderd, omdat een organisatie plots een andere koers moet varen om het hoofd boven water te kunnen houden. Andere functies dreigen binnenkort te verdwijnen binnen een bedrijf.

Operationele en strategische veranderingen vereisen zo veel aandacht op managementniveau, dat medewerkerstevredenheid en werkplezier niet bepaald meer op prio 1 staat. Daarbij wordt wel verwacht dat medewerkers volle effort leveren om door deze moeilijke periode heen te komen als organisatie… Dit levert natuurlijk stress.

 

Verandering in privésituatie

De crisis heeft daarnaast enorme impact op ons privéleven. We zijn een stukje ‘vrijheid’ kwijt en maken ons zorgen om de gezondheid van onszelf en dierbaren. Daarnaast lijkt de crisis op momenten erg uitzichtloos, waardoor het lastig is om een positieve instelling te behouden. Dat zet je privéleven in nieuw perspectief.

Doordat we gedwongen zijn om zo veel mogelijk thuis te zijn, beperkte sociale contacten hebben en minder afleiding vinden in sport of hobby’s buitenshuis, keren we letterlijk en figuurlijk naar binnen. We nemen ons leven onder de loep en zien wat er voor ons écht toe doet. Dat kan leiden tot de conclusie dat sommige dingen echt moeten veranderen…

 

Onzekerheid voor zelfstandigen

Zelfstandigen hebben de bewuste keuze gemaakt om zelf aan het roer te staan wat betreft werk, klanten, strategie en doelen. De bijkomende onzekerheid van zelfstandig ondernemen weegt voor hen doorgaans niet op tegen deze voordelen. Maar als de wereld om je heen zo drastisch verandert zoals nu, groeit ook deze onzekerheid. Zo goed als alle mensen houden in deze crisis in meer of mindere mate de hand op de knip. Dat voel je als zelfstandig ondernemer dan meteen in je éigen portemonnee.

De steun vanuit de overheid helpt zelfstandig ondernemers wel enorm, maar ook dat is geen bodemloze put. De onzekerheden qua inkomsten, klanten en toekomst van je bedrijf leidt soms tot moeilijke beslissingen. Veel zelfstandigen overwegen om in loondienst te gaan door een gebrek aan werk/klanten en voor meer financiële zekerheid.

 

Nog niet op zoek naar nieuw werk

De veranderingen en onzekerheden op werk- en privégebied leiden tot bewegingen in de arbeidsmarkt. Niet zo zeer in het aantal actief werkzoekenden, want een nieuwe baan aangaan is weer een andere vorm van onzekerheid die velen nu even niet willen hebben, maar wel in het aantal latent werkzoekenden. Dit zijn mensen die wel open staan voor nieuw werk maar (nog) niet actief solliciteren. Zij houden de arbeidsmarkt met één oog in de gaten en brengen zo in kaart wat eventuele mogelijkheden voor hen kunnen zijn.

Lees meer over: Wat zijn latent werkzoekenden en hoe bereik je deze mensen? 

 

Kansen voor een duurzame werkrelatie

Buiten alle nadelige effecten van de coronacrisis op de beroepsbevolking, kan dit ook kansen bieden. De situatie biedt de mogelijkheid om te onderzoeken wat je nou echt belangrijk vindt in werk. De verschuivingen openen deuren naar een nieuwe baan. Dit biedt weer kansen voor een goede match op de arbeidsmarkt die voor zowel organisatie als individu voordelig zijn!