De perfecte candidate journey

Scroll om door de journey heen te lopen

Kennismaken met je organisatie

De potentiële kandidaat maakt (voor het eerst) kennis met jouw organisatie door middel van een Digital Talent Acquisition campagne.

Inspireren & informeren

Aansprekende Employer Branding-content prikkelt de potentiële kandidaat waardoor diegene iets te weten komt over jouw organisatie als werkgever.

Overweging

De potentiële kandidaat besteedt tijd en aandacht aan jouw WerkenBij-website en vindt hier gemakkelijk meer relevante en inspirerende content.

EVP laten zien

Het wordt de potentiële kandidaat snel duidelijk wat jou als werkgever aantrekkelijk maakt en onderscheidt van de concurrentie.

Kennismaken met je organisatie

De potentiële kandidaat maakt (voor het eerst) kennis met jouw organisatie door middel van een Digital Talent Acquisition campagne.

Sociale bevestiging

D.m.v. ervaringsverhalen, reviews van (ex-)werknemers, social media-activiteiten en blogposts onderzoekt de potentiële kandidaat hoe jouw werkgeverschap vorm krijgt in de praktijk.

Kennisnemen van vacante functie(s)

Door doelgroep-geoptimaliseerde campagnes wordt de potentiële kandidaat op het juiste moment op de hoogte gebracht van jouw vacante functies die bij hem/haar passen.

Toetsen bij familie of vrienden

De potentiële kandidaat deelt zijn/haar interesse in jouw organisatie, content en vacante functie(s) met familie en/of vrienden, waardoor het enthousiasme verder gefundeerd wordt.

Alternatieven checken

De EVP’s en vacante functies (en daarbij horende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden) van concurrent-werkgevers worden vergeleken, om het bestaand enthousiasme te bevestigen.

Enthousiasme wordt actie

De meest interessante vacature voor de potentiële kandidaat wordt aandachtig gelezen. Hij/zij krijgt door Rich Content een duidelijk, realistisch en aantrekkelijk beeld.

Enthousiasme wordt actie

Door een sterke opbouw van de vacaturedetail-pagina’s en strategische inzet van content en CTA’s, wordt de kandidaat op het juiste moment en de juiste manier gemotiveerd om over te gaan op interactie

Solliciteren!

Soepel proces om zijn/haar interesse kenbaar te maken en contactgegevens achter te laten. De kans op afhaken is hierin geminimaliseerd.

Notificatie

De desbetreffende recruiter of manager wordt direct op de hoogte gesteld van deze kandidaat en kan in het gebruiksvriendelijke Talent Acquisition Managment-systeem direct de juiste actie(s) ondernemen.

image

Hoe ziet jouw Candidate Journey er uit?

Hoe ziet jouw Candidate Journey er uit?

Ben je benieuwd op welke raakvlakken in de Candidate Journey jouw organisatie goed inspeelt? Wil je weten welke relevante quick-fixes en/of grote veranderingen voor jouw organisatie direct positief verschil maken?

Plan een gratis adviesgesprek in met René via 06-611098172 of rene.westen@match-lab.nl