De redenen waarom je op zoek gaat naar een (nieuwe) baan, kunnen enorm uiteenlopen. Of je nou een starter bent op de arbeidsmarkt en op zoek naar je allereerste ‘echte’ baan, of een medior/senior die toe is aan een nieuwe uitdaging: je weet dat het vinden van een baan die goed bij je past een enorme uitdaging is vol onzekerheid. Wat moet je doen?!

Je kunt vanuit ambitie of vanuit noodzaak de zoektocht aangaan:

  • je voelt je niet (langer) verbonden met de idealen van de organisatie;
  • je wil graag groeien maar hebt de kans daarvoor niet bij je huidige werkgever;
  • je privésituatie is veranderd waar je huidige baan niet meer (zo goed) bij past;
  • je merkt dat de (secundaire) arbeidsvoorwaarden bij anderen beter zijn;
  • of door corona ben je onverhoopt zonder werk komen te zitten…

Dit zijn allemaal situaties waardoor jij je gaat afvragen wat je mogelijkheden zijn en wat de beste keuze is. Je wil immers een goede match met je toekomstige werkgever, wat zal resulteren in een duurzame werkrelatie.

 

Wacht met zoeken!

Voordat jij je laat verleiden (en verwarren) door al het aanbod in vacatures, is het zaak dat je eerste ten rade gaat bij je eigen kern. Jouw kernwaarden en persoonlijkheid zijn namelijk essentieel in deze zoektocht:

Als jouw kernwaarden en persoonlijkheid matchen met deze van een bedrijf – en de eigenschappen die een specifieke rol/functie/team van je vraagt – is de kans op een duurzame match het grootst!

 

Kijk voorbij de lokkertjes

Natuurlijk kan je je laten verleiden door mooie (secundaire) voorwaarden, toffe extraatjes en fijne benefits, maar dat is niet waar duurzaam werkgeluk hem in zit. Vaak zijn dit lokkertjes: elementen waarmee bedrijven het proberen te winnen van de concurrentie in de ‘war on talent’. Mooi meegenomen, maar niet wat het echte verschil gaat maken voor jou.

 

Onderzoek: ken jezelf

Begin daarom bij jezelf. Het gaat nu even om jou: om uiteindelijk voor jezelf goed in te kunnen schatten of een bedrijf bij jou past, en andersom. Laat daarom alle harde waarden en feitjes achterwege zoals je woonplaats, opleiding en werkervaring. En denk na: ben je namelijk een extrovert of meer een introvert? Georganiseerd of spontaan? Beslissend of flexibel? Liever feitelijk of gevoelsmatig bezig? Een denker of een doener?

 

Wat geeft en wat kost jou energie?

Breng in kaart wat je oprechte interesses zijn. Daarmee bedoelen we niet per se je laatst genoten opleiding, maar datgene waar je als kind al enthousiast van werd. Waar trek jij van nature meer naar toe met je aandacht? Ga voor jezelf na wat taken en activiteiten zijn (in je privéleven) die jou echt een boost van energie geven.

Dan volgt datgene wat je juist veel energie kost en wat je dus liever niet doet of niet interesseert. Ook dat is belangrijk om te weten, om in te kunnen schatten of een (toekomstig) takenpakket geschikt voor je is. Iedereen heeft namelijk altijd wel taken in zijn werk die energie kosten, maar zolang je meer kan doen wat je energie gééft heb je een juiste balans te pakken.

 

De sleutel tot duurzaam werkgeluk

Breng dit voor jezelf en kaart en bekijk hoe jouw energie gevende interesses en activiteiten vorm kunnen krijgen in je werkleven. Je bent immers al snel het overgrote deel van je wakkere uren hiermee bezig. Logisch dat dingen die voor jou in je privéleven gelden ook hier van groot belang zijn. Hier zit de sleutel tot een prettig werkleven!